DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU
Tarih: 6.07.2018| Okunma Sayısı: 9800

 

DOĞU KARADENİZ VE BATUM TURU

1.GÜN     BATMAN

 15 Temmuz 2018 Batman

Saat: 17:00’da Batman Barosu Hizmet Binası önünde buluşma ve hareket.

2.GÜN    BATUM-RİZE

16 Temmuz 2018 Batum

08:00’da ilk durağımız olan Batum için Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. TC Nüfus Cüzdanı veya Pasaport ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Batum’a ulaşıyoruz. Gönye Kalesi’nde panoramik fotoğraf molasının ardından; Çoruh Nehri’ni geçerek Batum’a şehir merkezine geçiyoruz. Otobüs ile yapacağımız panoramik şehir gezisinin ardından eski Batum’u yaya olarak geziyoruz. Orta Camii, Aziz Nikola Kilisesi, Piazza Meydanı, Şehir Parkı, Batum Limanı, Avrupa Meydanı, Medea Anıtı ve Opera meydanındaki Poseidon anıtı gezileri ardından 17:00’da Batum’dan çıkış yapılacak. Rize’de konaklayacağımız otele hareket ediyoruz. (BABILLON HOTE&SPA 5*)

3.GÜN   RİZE-AYDER YAYLASI-UZUNGÖL

17 Temmuz 2018 Rize

Gezimizin üçüncü gününde; otelde yapılan kahvaltı sonrası hareketle yöre insanı için hala önemini koruyan “feretiko” (Rize bezi) yapım merkezlerinden biri olan Rize Bezi Atölyesi’ne uğruyoruz. Rize kalesine çıkıp Panoramik şehir görüntüsü alıyoruz. Ardından otobüsümüz Ayder Yaylası’na doğru hareket ediyor.  Galer Düzü (1600 m), Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi ve Kalegon'u gördükten sonra dileyen misafirlerimiz Fırtına Deresi’nde Rafting yapabileceklerdir. Daha sonra Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöl ve çevresinde yapacağımız gezinin ardından   Konaklama yapacağımız otele doğru harekete geçiyoruz. (Grand Sis Hotel 4*)

4.GÜN UZUNGÖL-ERZURUM-BATMAN

18 Temmuz 2018 Uzungöl

Gezimizin dördüncü gününde, otelde yapılan kahvaltı sonrası otobüsümüzle tekrar Karadeniz’in simgesi haline gelen Uzungöl’e hareket ediyoruz. Muhteşem orman manzarası eşliğinde Karaster yaylasında Uzungöl’ü en yüksekten fotoğraflarken Karadeniz’in muhteşem doğasına bir kere daha hayran kalacak belki de kendinizi özellikle bahar aylarında daha çok karşılaştığımız bulut denizi manzarasında bulutların üzerinde bulacaksınız. Gezi sonrası Batman’a hareket ediyoruz. Batman’da  sizleri aldığımız noktalara bırakarak, uğurluyoruz.

NOT: Yüksek yaylaların hava koşulları (sis vb.) yüzünden gezilemeyecek olması ihtimalinde alternatif gezi düzenlenebilir. 

 

GEZİMİZ BOYUNCA TURA DAHİL OLAN ÖĞÜNLERİMİZ

Kahvaltı: Tur ücretine dahil. Konaklanacak otellerde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle Yemeği: Tur ücretine dahil olmayıp ekstra olarak alınıyor.
Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Gezimizin sadece 2. ve 3.Günü konaklama yapacağımız otellerde akşam yemeği sunuluyor. Diğer günler dileyen misafirlerimiz akşam yemeğini Mola tesislerinde ekstra olarak alabiliyor.

 

NOT

BATUM'A GİRİŞ UYARISI

 

*Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır.


*Gürcistan hükümeti 10 yılı aşmış, soğuk damgası belli olmayan, eski, deforme olmuş, kenarları bozulmuş olan kimlik ile giriş yapmayı kabul etmemektedir.


*Nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a seyahat edecek 18 yaşından küçük vatandaşlarımız, Gümrük Bakanlığı mevzuatı uyarınca anne ve babalarının nezaretinde veya anne ve babaların birlikte nezaretinde veya yanlarında bulunmayan anne ve babasının yazılı resmi (noterden alınacak) muvafakatini ibraz etmek sureti ile Türkiye’den çıkış işlemi yapabilecektir.


* 6 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir.


*30.000 Lari veya üzerindeki meblağa tekabül eden Türk lirası / döviz / altın vb bulundurmaları halinde, Gürcistan Gümrük memurlarına sözlü ya da yazılı olarak paralarını beyan etmeleri gerekir. Beyan edilmeyen paraya Gürcistan mevzuatınca el konmaktadır.

*Batum’a geçişte Sarp Sınır Kapısında yoğunluk yaşanabilir. Grubun çoğunluğunun isteği doğrultusunda alternatif gezi düzenlenebilir

*Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Tur Şirketimiz sorumlu tutulamaz. Maddi manevi tüm sorumluluk yolcuya aittir. Günübirlik Gürcistan gezilerinde geçemeyen misafirler otobüsün dönüş güzergahı üzerinde bir noktada yine kendisi bekleyebilir ya da kendi imkanları ile konaklama yapılacak otele geçiş yapabilir.

* Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Tur Şirketimiz sorumlu tutulamaz.


TUR ÜCRETİ KİŞİ BAŞI 1.100 TL’dir.

23.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.