BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 17.11.2018| Okunma Sayısı: 1529

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Avukatlar yasa gereği yargının kurucu unsurudur. Avukatları yargının kurucu unsuru olarak görmeyen veya bu yasa hükmünü içseleştiremeyen hakim, savcı ve kolluk mensuplarının  davranış, tutum ve kararları kabul edilemez. 

Nitekim birazda bu anlayışın bir tezahürü olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da meslektaşlarımız hukuk dışı muameleye maruz kalmışlardır. Yine bir meslektaşımız Gaziantep ilinde mesleğini icra ettiği sırada borçlu ve akrabalarının fiziki saldırılarına maruz kalmış ve yaralanmıştır. Mesleklerini icra ederken meslektaşlarımızın maruz kaldıkları iş bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. 

17-25 Aralık süreci ve özellikle 15 Temmuz öncesinde savunmayı yok sayanların bugün demir parmaklıklar arkasında olduklarını ve içerisinde bulundukları durumun bir sebebinin de yargıyı yıpratmanın sonucu olduğunu hatırlatırız. Avukatların savunma görevini icra ettiği alan olan Adliye binalarının içinde, yargının kurucu unsuru dahi olmayan kamu görevlilerince darp edilerek hakarete maruz kalmalarına sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Hiç bir güç, savunmanın kutsal bir değer olma vasfını zedeleyemez. Her meslektaşımızın arkasında binlerce meslektaşımızın olduğunu açıkça beyan ederiz. Meslektaşlarımıza saldıran kamu görevlileri hakkında açılacak soruşturmaların takipçisi olacağımızın bilinmesini  ve tedbiren bu kişilerin görevlerinden uzaklaştırılması gereği saygıyla kamuoyuna duyurulur.

 

 

Batman Baro Başkanlığı

23.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.