BATMAN BAROSU, KADIN HAKLARI MERKEZİNDEN PROJE :
Tarih: 13.02.2019| Okunma Sayısı: 2074

BATMAN BAROSU, KADIN HAKLARI MERKEZİNDEN PROJE :

BM DESTEĞİ İLE TOPLUM BİLİNÇLENİYOR,

KADINLAR KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR.

Birleşmiş Milletler Kadın Konseyinin; Kadına Yönelik Şiddeti Azaltma Ve Önlemeye Yönelik Hibe Çağrısı Çerçevesinde Proje  Hazırlandı.

Batman Barosunun Kadın Hakları Merkezinin liderliğinde, ilimizde kadın hakları alanına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında konsorsiyum oluşturularak, toplumda kadın hakları ile ilgili bilinç oluşturma ve kadına yönelik şiddeti azaltmaya yönelik proje hazırlandı.  Proje Sahibinin ve proje ortaklarının; KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ AZALTMA VE ÖNLEMEYE YÖNELİK  yapacakları çalışmalara hibe desteğinin verildiği projenin sahibi, Batman Barosu Kadın Hakları Merkez Birimidir. Proje ortakları; Kadın Merkezi Vakfı, (KAMER) Batman Kadınının Toplumsal Gelişim Derneği, (BAKAD), Ortopedik Engelliler Derneği ve Batman Ticaret ve Sanayi Odasıdır.

Projenin sahibi olan ve proje yürütücüsü olacak Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi; konsorsiyum üyeleri arasında organizasyonu sağlayacak, projenin amaçlanan hedeflere ulaşması için çalışmalar yapacaktır. Bu çerçevede, projenin hukuki altyapısını oluşturacak, gerekli durum analiz anketleri ve veri toplama işlemlerini yapacaktır. Proje çerçevesinde görevlendirilecek psikolojik ve sosyal uzmanlar ile proje yararlanıcılarının psiko-sosyal yönden desteklenmesini sağlayacaktır.  KAMER; projede tanımlanan görevleri kapsamında üyeleri ile toplumun dezavantajlı kesimi olan ve şiddete uğramış olan kadın bireylerin tespitini yapacak, toplumda kadına yönelik sorunun tespiti ve gerek üyelerinden ve gerekse de toplumun diğer kesimlerinde bireylerin projeden faydalanmaları için gerekli çalışmaları yapacaktır. Batman Ortopedik Engelliler Derneği; özellikle mülteci konumundaki kadınlara ulaşma ve onların proje çerçevesinde desteklenmesi ve toplum ile uyumlu olarak yaşayabilmeleri için gerekli çalışmaları yapacaktır. BAKAD (Batman Kadın Toplumsal Gelişim Derneği) ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) bünyesinde tekstil, bilgisayar ve Güzellik merkezi atölyeleri ile ve Batman’ın kenar mahallelerinde bulunan birimleri ile şiddete  ve ayırımcılığa uğramış kadınlara ulaşma ve meslek eğitimi verilmesi ile motive edilmesi ve hayatını idame ettirmesi için  mesleki eğitim faaliyeti yapılmasını üstlenecektir. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ; projenin diğer ortakları tarafından manevi olarak desteklenmiş, mesleki eğitime tabi olmuş kadın bireylerin iş hayatına atılabilmesi için üyeleri aracılığı ile istihdam sağlamaya çalışacaktır. BARO; toplumda kadına yönelik ayrımcılığı azaltıcı eğitim faaliyetleri ve toplumun önde gelen kadın aktivistlerin katılacağı geniş kapsamlı seminer düzenleyecek, projenin ara rapor ve final raporlarını düzenleyecektir.

Bu projede bütçenin ilgili gider kalemleri; ortakların üstlendikleri görev ve sorumluluklar çerçevesinde planlanmış ve projenin amaçlanan hedeflere ulaşması için her türlü maddi imkanlardan faydalanılacak şekilde proje bütçelendirilmiştir.

Kadın Hakları Merkezi

PROJENİN İÇERİĞİ

EK-1 ( TÜRKÇE İNGİLİZCE )

EK-2 ( İNGİLİZCE )