KÜRT FEDERE BÖLGE GEZİSİ
Tarih: 16.04.2019| Okunma Sayısı: 1657

 

KÜRT FEDERE BÖLGE GEZİSİ

 

Yönetici ve Avukatlarımızdan oluşan bir grup arkadaşımızın katıldığı Irak/Kürt Federe Bölgesine yapılan gezi turu tamamlandı.

Geziye Yöneticimiz Av. Nuri MEHMETOĞLU ile Umut Doğu EKMEN, Baromuzun Kurucusu Av. Zeki EKMEN, Avukatlarımız Av. Ahmet KURT ve Av. Rostem SİYAHTAŞ katıldı.

Bölgenin merkezi Hewlêr (Erbil) ile diğer önemli şehirleri: Süleymaniye, Duhok, Soran ve Zaxo’da genel ve turistik gezi yapılmasının yanında, Hewlêr (Erbil)’de, Hukuki ve İnsan Hakları uygulamaları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunuldu.

Bu kapsamda; Hewlêr (Erbil)’de bulunan Kürdistan Baro Başkanlığı ziyaret edilerek Baro başkan ve yetkilileri ile Avukat yapılanması, Avukatlık uygulamaları ile Avukatların durumu hakkında genel bilgi alışverişinde bulunuldu.

Adalet Bakanlığı ziyaretinde; Adalet Genel Müdürü ve Adalet Bakanı ile Federe Meclis tarafından atanan ve Bakan statüsünde bulunan İnsan Hakları Bağımsız Komisyonu başkanlığı ziyaret edilerek, Başkan’dan bölgesel yönetimdeki genel hukuk uygulamaları ile İnsan hakları genel durumu ve insan hakları ihlallerinde yerel uygulamalar hakkında genel bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca; Baromuz kurucusu ve İlk Başkanımız Av. Zeki EKMEN'de davet edildiği RUDAW TV'nin gece 23:00 Haber bülteninde Türkiye'de yapılan yerel yönetim seçimleri ile ilgili genel bir değerlendirmede bulundu.

Batman Barosu Grubumuz, 4 günlük gezi sonrasında 15 Nisan 2019 günü saat 24:00 sıralarında Batman’a döndü.

20.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.