ÖFKELİYİZ!
Tarih: 18.05.2019| Okunma Sayısı: 840

 

 

Ülkemizde ve bölgemizde her gün bir kadın cinayeti haberi ile yüreklerimiz yaralanmaktadır. Sözcükleri boğazımıza düğümleyen korkunç erkek şiddeti sınır tanımadan kadınların hayatını karartmaya devam etmektedir.

     Diyarbakır Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu yaklaşık 1,5 yıldır boşanma sürecinde iken Kocası Dr. Mesut Issı tarafından iki kez öldürülmeye teşebbüs edildiği halde yargı tarafından korunamayıp bugün çocuklarının gözü önünde kocası Dr. Mesut Issı tarafından 14 kurşun sıkılmak suretiyle katledilmiştir.

Kadına karşı şiddet; bir insan hakları ihlali ve suçtur. Hem yasada hem de yasaların uygulanmasında kadınlara karşı ayrımcılığın ve kadınlarla erkekler arasında süregiden eşitsizliklerin bir sonucudur. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini daha da derinleştirerek kadınların güçlenmesini, barış içinde güvenli ve sağlıklı yaşamalarını engeller.

Korkunç cinayete kurban giden meslektaşımız, sadece kadın olduğu için ve kendi hayatına dair kararlar almak istediği için bedelini canı ile ödemiştir. Ve bu acı olay göstermektedir ki, kadına yönelik şiddet vakalarında koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmadığı, yargılamaların adil-etkin yürütülmediği müddetçe şiddet sorununun önüne geçmek mümkün olmayacaktır. İmzacısı olduğumuz Uluslararası Sözleşmelere, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (Birleşmiş Milletler, CEDAW) ve kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadelede alanındaki en yeni ve kapsamlı metin olan İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerin gereklerine uyulmalıdır.

Kadına yönelik erkek şiddetini her boyutta kınıyor, meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine, Diyarbakır Barosuna ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

 

                                                                                              Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi

23.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.