ŞERZAN KURT DAVASINDA YENİ KARAR
Tarih: 11.09.2019| Okunma Sayısı: 1007

 

 

ŞERZAN KURT DAVASINDA YENİ KARAR

 

İki kız öğrenci arkadaşlaraına laf atılarak sataşılması ike başlayan olaylar sıarasında (Sanık olarak yargılanan) polisin ateşi sonucu hayatını kaybeden hemşehrimiz Şerzan Kurt’un olayı ile ilgili yargılama Yargıtay 1. Dairesinin bozması üzerine Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ilk kararda; Sanığın, ŞERZAN KURT’u olası kastla öldürdüğü sübuta erdiğinden TCK. nın 21/2 gereği takdiren 20 Yıl, 39/2-c maddesi gereğince ½ orannda indirilerek sanığın 10 Yıl, 39/1-son uyarınca da sanığın neticeten 8 yıl hapis ile cezalandırılması şeklindeki kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine verdiği ikinci kararda, bu kez; Sanığın Maktul Şerzan Kurt’u tahrik altında kasten öldürdüğü sübuta erdiğinden; maktul ve içindeki gurubun haksız tahrik oluşturan eylemleri neticesinde haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında suçu işlediği sabit olmakla TCK.nun 29/1 madde uyarınca takdiren ve neticeten 16 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi ancak bu karar da Yargıtayca bozuldu.

Dün 11.09.2019 günü bozma sonrası yapılan yargılamada Yargıtay bozma ilamına uyulmasına kara verilerek bozma nedenleri ışığında; Sanık Gültekin Şahin’in Maktul Şerzan Kurt’a yönelik sübut bulan –değişen suç vasfına göre- “kasten yaralanma sonucunda ölüm meydana gelmesi suçundan” TCK 87/4 ve 61 gereği 12 Yıl, haksız tahrik nedeniyle 29/1 gereğince ¼ indirlerek 9 Yıl, 62/1-2 gereğince de (iyi hal indirimi ile) 1/6 oranında indirilerek, Sanığın, neticeten 7 yıl 6 Ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Olayın vukubulduğu andan itibaren takip ettiğimiz olay ile ilgili yargılamanın dünkü duruşmasına baromuz adına katılan Av. Nuri Mehmetoğlu ile Av. Eylem Yaman’ın yanısıra Batman Barosundan Av. Erkan Şenses, İzmir Barosundan Av. Mustafa Rollas, Av. Arif Ali Cangı ile Eskişehir Barosundan bir kısım Avukat katıldı.

 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.