"KARANLIK" İSİMLİ KISA FİLM GALA GECESİ
Tarih: 26.11.2019| Okunma Sayısı: 1933

 

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında son zamanlarda yaşanan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek için Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından kadına yönelik şiddet ile ilgili ”Karanlık” isimli kısa film çekildi. Senaryo tamamen "Yaşanmış gerçek hikayelerden” esinlenerek yazıldı ve proje hayata geçirildi.  

Çekilen kısa filmde Şiddete uğrayan kadınların yaşadığı psikolojik travma ve sonrasında hayata tutunma çabaları ele alınmaya çalışıldı. Filmde kadınların ve aile içi şiddetten etkilenen çocukların derin yaralarına değinildi. Örselenmiş kadınların ve çocuklarının psikolojik durumlarını bu filmde anlatılmaya çalışıldı.  Kadına yönelik şiddet Sosyal statüsü ve ekonomik özgürlük gibi durumlar fark etmeksizin maalesef  sistematik olarak artarak devam ettiği, Aile içi şiddetten kadınların ve çocukların nasıl etkilendiği, Kadına şiddette Yaşanan bütün olumsuzluklar bir filimde toplanarak anlatılmaya çalışıldı.

Kadınların çaresiz olmadıkları 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirler aldırabileceği hususlarına değinildi.

Baroların  Adli yardım birimlerinin  Bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engelleri aşmak ve hak arama özgürlüğü'nün kullanımında eşitliği sağlamak üzere, Avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanların Avukatlık hizmetlerinden yararlandırılmasına imkan sağladığı anlatılmaya çalışıldı.

Çekilen”Karanlık”isimli kısa  film Batman’da geçiyor. Batman’da birçok sahnenin çekimleri tamamlandı. .
Kadınlarımız için aydınlığa giden yolu gösteren bir rehber niteliğinde olan kısa filmin
Yönetmenliğini KADİR BULUK,Senaristliğini NEŞE ERPOLAT,Görüntü Yönetmenliğini İBRAHİM ÇELİK,Sanat Yönetmenliğini,M.MAZLUM BOZDAĞ yaptı.Kadına şiddet konusunda farklı meslek mensuplarından duyarlı oyuncular gönüllük esasını ilke edinerek çalıştı. Oyuculuğu MUSTAFA TEMEL ,DOĞAN ALPHAN,ESRA ATA,KÜBRA ERDEM,MERVE ŞEN,KEMAL ALTUNTAŞ,OSMAN ANIK,HAMİD YALÇIN,ELİF AĞRAĞ,ABDULKADİR AKSOY,MERVE GÖK,EBRU ERİŞ,NEŞE ERPOLAT,ELİF ERPOLAT,TARIK ACAR tarafından yapıldı. 

Bu kısa film şiddete maruz kalan,kadın cinayetlerine kurban giden ve bu zulme sesini duyuramayan tüm kadınlar içindir.

 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.