BASIN VE KAMUOYUNA
Tarih: 31.08.2020| Okunma Sayısı: 823

 

BASINA ve KAMUOYUNA

 

Işıl Özgentürk’ün bugün Cumhuriyet’te yayımlanan “ Porno Çukurunda Debeleniyoruz” başlıklı köşe yazısında belirtmiş olduğu hususlar, GAZETECİLİK MESLEĞİNİN GEREKTİRDİĞİ DÜRÜTLÜK, ETİK KURALLARINA BAĞLI OLMA, TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE ARAŞTIRMA YAPMA,  YAPILAN ARAŞTIRMA İLE İLGİLİ  BELGE BULUNDURMA VE BELGELERE DAYANDIRMA  gibi kuralları hiçe sayarak BATMAN HALKINI ZAN ALTINDA BIRAKMIŞTIR.

 

Gazeteci Işıl Özgentürk, Batman ilinde gerekli gözlem ve analiz yapmadan, topluma yalan yanlış bilgiler vererek ahlaki kirlilik yaratmıştır. Halktan kopuk masa başı gazeteciliği yaparak bir şehri karalamak acizlik, hadsizlik ve iş bilmezliktir.

Işıl Özentürk’ün bu yazısı, bir STK veya bir kurumun konu ile ilgili hazırlamış olduğu adli bir istatistiğe dayanmamaktadır.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde, bu kadar hassas bir konuda NE OLDUĞU BELİRSİZ BİR KİMSENİN DÜŞÜNCELERİNİN MUTLAK DOĞRU KABUL EDİP, KONUYU KALEME ALMAK GAZATECİLİK MESLEĞİYLE BAĞDAŞMAMAKTADIR. Bu haber Batman halkına karşı yapılmış çirkin ve kabul edilemez bir iftiradır.

KONU İLE İLGİLİ Cumhuriyet Gazetesi derhal tekzip yayımlamasını,   gazetenin yöneticileri bu kabul edilemez ayıbı derhal temizlemelerini ve mevcut yazının sahibi olan Işıl Özgentürk’ün de özür dilemesi gerekmektedir.

Cumhuriyet gazatesi ve gazeteci Işıl Özgentürk’ü kınıyoruz.

Konu hakkında Batman Barosu olarak, Batman Cumhuriyet  Başsavcılığı’nda  Pazartesi günü suç duyurusunda bulunulacaktır.

 

 

                                                                                              Batman Barosu Başkanlığı

25.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.