AV. MÜZEYYEN BOYLU DAVASINDAYDIK
Tarih: 4.09.2020| Okunma Sayısı: 835

Av. MÜZEYYEN BOYLU DAVASINDAYDIK

 

Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla öldürülen Av. Müzeyyen Boylu davasının, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmasına katıldık.

Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi adına Av. Kübra Erdem ile Batman Barosu Başkanlığı ve Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi adına Av. Nuri Mehmetoğlu, merhum meslektaşımızın bugün yapılan duruşmasına katılım sağladılar.

Diyarbakır Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu, 19 Mayıs 2019 tarihinde, boşanma davası devam eden eşi Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla katledilmişti.

Duruşmada; evlendikleri günden, cinayet anına kadar bir çok konuda birbiri ile çelişen beyanda bulunan sanık, akıl sağlığı yönünden hakkında hazırlanan raporun pandemi sürecine denk gelmesi nedeniyle aceleyle hazırlandığını ve yeniden düzenlenmesi talep etti. Müzeyyen Boylu ile ayrı oldukları süre içerisinde tekrar bir araya gelmek için sarf ettiği çabalara tanık olan kişilerin mahkemede dinlenmesi yönünde talepte bulunarak, son söz olarak, olayı bilinçsizce yaptığını, bir hata yaptığını, pişman olduğunu ve insanlıktan özür dilediğini belirtti.

Sanığın beyanına karşı biz katılan vekilleri olarak, ifadelerin suçtan kurtulmaya yönelik kurgu olduğunu, dosya içerisinde mevcut belgeler ve tanık beyanları ile çeliştiğini, öldürmenin; kasten, planlayarak, canavarca hisle ve eşe karşı gerçekleştirildiğini, bu nedenlerle cezalandırılmasını ve takdiri indirimlerin asla uygulanmaması gerektiğini beyan etmekle birlikte birlikte, bir sonraki celsede daha ayrıntılı beyanda bulunacağımızı belirterek tutukluluk halinin devamını talep ettik.

Cumhuriyet savcısı tarafından da sanık hakkında canavarca hisle ve tasarlayarak insan öldürme suçlarının unsurları oluşmadığından, eşe karşı kasten öldürme suçundan ceza verilmesi ile birlikte tutukluluğun devamı, talep ve müdalaaa edildi.

Mahkemece; son beyan ve savunmaların dinlenmesi için sanığın tutukluluğun devamı ile duruşmanın 28.09.2020 günü saat 09.30 a ertelenmesine karar verildi.

Karar verileceğini beklediğimiz 28.09.2020 günü yapılacak duruşmada da meslektaşımızın ailesinin yanında bulunarak duruşmaya katılmaya ve davanın takibine devam edeceğiz.

 

 

BATMAN BAROSU BAŞKANLIĞI

29.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.