KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISINA KATILDIK
Tarih: 23.09.2020| Okunma Sayısı: 575

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISINA KATILDIK

 

Aile içi ve Kadına yönelik şiddetin topyekûn mücadele edilmesi 2020-2021 döneminde alınması gereken önlemlerin kurumlar arası işbirliği sağlamak amacıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Valimiz Hulusi ŞAHİN başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa ÇAKMAK,  Aile Mahkemesi Hakimi, Batman Belediye Başkan Yardımcısı, ilgili Kamu Kurum Müdürleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) yöneticileri, ÇATOM, KAMER Vakfı, KADEM ve Yeşilay il temsilcileri ile kurumların ilgili uzman personeli katıldığı toplantıya Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Başkanımız Av. Batman Barosu Başkan Vekili Nuri MEHMETOĞLU katıldı.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, İlimizde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantıda; kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yürütülmesi gereken çalışmalar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. 

 

Batman Barosu olarak, Kadın ve Çocuk başta olmak üzere her türlü İnsan Hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması ve ihlallerin yaşanmaması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

27.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.