MÜZEYYEN BOYLU CİNAYETİNDE KARAR
Tarih: 29.09.2020| Okunma Sayısı: 753

 

MÜZEYYEN BOYLU CİNAYETİNDE KARAR

 

Diyarbakır Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu’nun, 19 Mayıs 2019 günü, Diyarbakır’da; şehir merkezinde, çocuklarının gözü önünde ve 11 kurşunla eşi tarafından katledilmesi olayının, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın, 28.09.2020 günü görülen 7. duruşmasında karar verildi.

Son duruşmaya SEGBİS ile tutuklu olduğu cezaevinden katılan sanığa; Mahkemece, “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Baromuz adına davayı takip eden Yönetim Kurulu üyesi ve İnsan Hakları Merkezi başkanımız Av. Nuri Mehmetoğlu ile Kadın Hakları Merkezimizden Av. Kübra Erdem dahil, tüm katılan vekilleri tarafından,  sanığın “iyi hal ve tahrik indirimi yapılmadan, eşe karşı tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme” suçundan, cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Tasarlayarak canavarca hisle öldürmeden de ayrıca cezalandırılma kararı verilmemekle birlikte, diğer taleplerimizin kabulü ile, sanığın; "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına, iyi hal indirimi ve haksız tahrik indiriminin uygulanmasına yer olmadığına, ayrıca ruhsatsız silah taşıma nedeniyle 6136 sayılı yasaya muhalefetten 2 yıl hapis ve 100 gün adli parar cezası ile cezalandırılmasına ve hükmen tutukluluğununun devamına karar verilmiş olması, kadın cinayetleri bakımından önemli bir karardır.

Saygılarımızla.

 

BATMAN BAROSU Av. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

BATMAN BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ

 

 

16.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.