BAROMUZ METİN LOKUMCU’NUN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇILAN DAVANIN DURUŞMASINA KATILDI
Tarih: 28.06.2021| Okunma Sayısı: 872

31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa’da gerçekleşen  protesto eylemleri esnasında, polisin kullandığı kimyasal gaz sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun 10 yıl sonra açılan ve güvenlik nedeniyle Hopa’dan Trabzon’a nakledilen; dönemin Artvin İl Emniyeti Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet  Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 13 polis memurunun yargılandığı davanın Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ikinci duruşmasına Baro Başkanımız Av. Erkan Şenses katıldı.

Baromuz, kamu görevlilerinin yaşam hakkı ihlaline konu eylemlerinden dolayı yargılandığı bu davaya; mağdurların adalete erişimi ve yurttaşların barışçıl toplanma hakkını kullanırken kendilerini güvende hissedebilecekleri bir iklimin oluşabilmesi için cezasızlıkla mücadele kapsamında katılma talebinde bulundu.

Batman Barosu, Avukatlık Kanunu’nun Barolara yüklediği; insan haklarını savunmak ve korumak sorumluluğuyla Metin Lokumcu davasının takipçisi olmaya devam edecektir. 

Baro Başkanımız duruşma öncesinde Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı ile birlikte Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’i Baro Başkanlığı’nda ziyaret etti.

18.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.