MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Tarih: 15.11.2021| Okunma Sayısı: 407

 

MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

 

12 Kasım 2021 tarihinde Baromuz üyesi bir meslektaşımız mesleğini ifa ederken haciz mahalinde borçlunun fiziksel saldırısına maruz kalmıştır. Fiziksel saldırı ile yetinmeyen borçlu, meslektaşımıza silah doğrultarak tehditler savurmuş ve hakarette bulunmuştur.

Kamuoyuna önemle belirtmek gerekir ki avukatlık mesleği Antik Yunan döneminden beri tarihin en eski mesleklerinden biri olup, kadim ve köklü bir geçmişe sahiptir.

Avukatlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 36. maddesiyle güvence altına alınan ve Temel Hak ve Ödevlerden olan Hak Arama Hürriyetinin teminatı ve savunucusudurlar.

Avukatlar, yargının üç önemli sacayağından birinin temsilcileri olarak vatandaşların adalete olan güveninin korunmasında büyük rol oynamaktadırlar. Zira avukatlar, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.

Avukatlar, toplumun hak arama yolunda onları temsil etmenin yanı sıra, hukukun yok sayıldığı, hukukun üstünlüğünün benimsenmediği durumlarda hukukun bekçileri olarak da görev yapmaktadırlar. Avukatlık mesleği hem toplum açısından, hem de hukukun üstünlüğünün tesisi, adaletin tecellisi açısından önemli bir konuma sahiptir.

Avukatlar vatandaşların hukuki sorunlarının çözüm noktasında bir temsilci pozisyonunda olup, asla sorunların sebebi değildirler.

Avukatların temsil görevlerinin icrasının engellenmesi, adaletin tecellisinin engellenmesidir. Avukatların temsil görevlerini yerine getirdiği esnada darp edilmesi, hakaret ve tehditlere maruz kalması, esasen hukuk sistemine vurulan bir darbedir. .

Tekrar belirtmek gerekirse meslektaşımıza yapılan fiziksel saldırı, silahla tehdit ve hakaret kabul edilebilir değildir. Batman Barosu, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlara karşı mücadelesinde kararlı olacaktır. Batman Barosu olarak meslektaşımıza yönelik gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı kınıyor ve en güçlü şekilde lanetliyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, faillerin hak ettikleri en ağır cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.

 

BATMAN BAROSU YÖNETİM KURULU

 

 

20.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.