BAROMUZUN İHD VE MAZLUMDERLE ORTAK AÇIKLAMA METNİ.
Tarih: 7.08.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 4344

 

 
Basına ve Kamuoyuna

                                                                                                                       08.08.2014

 

             Suriye’deki iç savaşın “olağan aktör”lerinden biri olan ancak Haziran ayında Musul’u ele geçirdikten sonra dikkat çeken, kendi dar inanç ve mezhepsel aidiyetleri dışındaki her ırktan, inançtan ve mezhepten insanı katleden, tüm insani değerlere aykırı olarak mabedleri, türbeleri yıkan IŞİD, yakın zamanda Ezidi inancına mensup Kürtlerin yaşadığı yerleri ele geçirerek aynı vahşeti sürdürmeye devam etmektedir.

 

            Ortadoğu’daki tüm siyasi, mezhepsel ve inanç farklılığından kaynaklanan ayrılık ve hesaplaşmanın ürünü olan IŞİD, bu yönüyle bölgedeki bütün kötülüklerden beslenmekte, gücünü ele geçirdiği, ulaştığı her yerde yaptığı katliamlar yaşattığı vahşet ve dehşetten almaktadır. Ancak mezhebi veya inançsal taassup, siyasal hesaplar ya da etnik aidiyetler nedeniyle, bu yapıyı destekleyen, faaliyetlerini kolaylaştıran ya da göz yumanlar da bu katliamların ortağıdır, sorumlusudur.

 

            Kural, ölçü ve insani değer tanımaz vahşeti, sivil, çocuk, yaşlı demeden yaptığı katliamları ve ölümden beterini yaşatan uygulamaları nedeniyle IŞİD’den, büyük bir korku ile kaçan siviller bugün artık Batman’a kadar ulaşmış, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir. Vahşetin devam etmesi durumunda daha büyük bir göç dalgasının olması kaçınılmazdır. Ezidi Kürtlerin, diğer tüm mağdurlardan farklı olarak direnebilecekleri gücü ya da sığınabilecekleri bir yerleri yoktur.

 

            Bu nedenle, etnik, dinsel, siyasal aidiyetlerden önce “insanlık adına” bu sivillere sahip çıkmak hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki, bu insanlara sahip çıkmak insanlığımıza sahip çıkmaktır.

 

            Ancak bundan önemlisi, Türkiye’nin tarihin en büyük terör hareketlerinden biri olan IŞİD’e karşı net ve açık bir tutum belirleyerek, bu vahşet hareketine lojistik ve insan kaynakları sağlayan geçişleri engelleyecek tedbirleri alması, bu kötülüğü besleyebilecek politikalardan “sunni öfke” “Türkiye’nin çıkarları”, “Türkmen kardeşlerimiz” gibi söylemlerden uzak durması, zor durumda olan tüm kesimlere insani yardım yapması ve bu kanallarını açmasıdır.

 

            Bizler Batman Barosu, İHD ve Mazlumder Batman şubeleri olarak, herkesi bu mağdur ve mazlumlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

 

 

         Batman Barosu        İHD Batman Şubesi            Mazlumder Batman Şubesi

 
 
 
 
 
 
 
 
 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.