BASINA ve KAMUOYUNA.
Tarih: 27.11.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2107

 

                BASINA ve KAMUOYUNA

 

 

27.11.2014 Tarihinde Hakkari’nin Yüksekova İlçe Merkezi’nde Hakkari Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Fırat İke ile Van Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Uğur Yaşar, evlerine gitmek üzere araçlarına binerken kimlik kontrolü gerekçesiyle polislerce durdurulmuş ve avukat olduklarını beyan edip kimlik göstermelerine rağmen polis memurlarının saldırısına uğramıştır.

 

Meslektaşlarımız ters kelepçelenip onlarca polis tarafından ağır bir şekilde darp edilerek zorla polis aracına bindirilmiş, gerekçesiz bir şekilde TEM şubeye götürülüp daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülmüştür. Hastanede muayene esnasında bile meslektaşlarımız ters kelepçeli bir şekilde muayene edilmiştir.

 

Yapılan bu saldırının İç Güvenlik Paketi henüz kanunlaşmadan gerçekleşmesi, paketin geçmesinden sonraki polis davranışları konusunda da topluma kötü sonuçlar yaşanabileceği mesajı vermektedir.

 

Avukatlar mesleklerinin doğası gereği iktidardan ve kolluk mercilerinden karşı gelebilecek saldırılara karşı korunmak durumundadır. Bu husus bir imtiyaz değil, savunma merci olan avukatın mesleğini özgürce yapabilmesinin en büyük koşuludur.

 

Meslektaşımızın saldırıdan sonraki görüntüsü polisin “cezasızlık zırhı” almadan cüret edemeyeceği bir görüntüdür. Bu görüntü Türkiye’de gelinen noktada durumun hukuk devletinden hızla polis devletine doğru evrildiğini göstermesi bakımından düşündürücüdür.

 

Batman Barosu, meslektaşlarımıza yönelik polis şiddetini şiddetle kınamaktadır.

 

Batman Barosu, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan saldırıyla ilgili tarafsız, seri ve etkili bir soruşturma yaparak failleri yargı önüne çıkarmasını talep etmektedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Batman Barosu Başkanlığı 

29.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.