BASINA ve KAMUOYUNA.
Tarih: 22.04.2015| Okunma Sayısı: 2191

Basına ve Kamuoyuna

  

Afyon Barosu üyesi meslektaşımız Av. Umut Kılıç, 21.04.2015 tarihinde Adli Yargı Hakim ve Savcılık mülakatı esnasında mülakat heyetine mülakatlardaki haksızlıkları anlatmak istemiş ancak heyetin tahammül göstermeyip polis zoruyla kendisini dışarı çıkarması karşısında iddia edilen sözleri sarf etmiş, bunun üzerine de sevk edildiği Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanmıştır.
 
Bu kararı veren hakimin Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları ile yerleşik yargı içtihatlarından haberdar olmaması teorik olarak mümkün değildir. Ancak bu duruma rağmen delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmayan bir avukatı hakaret gibi bir suçtan tutuklaması Türkiye yargısının geldiği nokta itibariyle hazin bir durumdur.
 
Bir kararın hakim tarafından verilmesi o kararın yasal, hukuki ve meşru olduğu anlamına gelmez. Hakim kararlarının tartışılıyor olması ülkedeki hukuki güvenliğin kalmadığının da işaretidir.
 
Batman Barosu, Afyon Barosu ile dayanışma duyguları içinde olduğunu belirtirerek, tutuklanan meslektaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını dilemekte, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na da yetkisini kötüye kullanan hakim hakkında işlem yapması çağrısında bulunmaktadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

                 Batman Barosu Başkanlığı

  

29.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.