Bizim Yaşamdan Büyük Değerimiz, Adaletten Başka Beklentimiz, Barıştan Başka Söyleyecek Sözümüz Yoktur.
Tarih: 8.09.2015| Okunma Sayısı: 2468

 
    
Baromuzun da bileşenleri arasında bulunduğu Batman Barış İnisiyatifi bugün (08.09.2015) Yılmaz Güney Sineması yanında son haftalarda yaşanan çatışmalı ortamla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması SES Batman Şubesi Başkanı Mustafa Yurtsever tarafından okundu.
 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

            Yakın tarihin en büyük sorunu olan ve devam ettikçe başta yaşam hakkı olmak üzere temel hak ve hürriyetleri ihlaline kaynaklık eden Kürt sorunu, siyasal, sosyal ve ekonomik hayatı çekilmez hale getirmiştir. Yaşanan acı tecrübeler sonucunda toplumsal beklentiye de uygun olarak sorunun şiddet dışı yöntemlerle ve siyaset yoluyla çözülmesi konusunda mutabakat sağlanmış ve çatışmaların bitmesi ile gerek sosyal gerekse de siyasal yaşamda görece bir rahatlama yaşanmıştı.

 

            Sadece can kayıplarının yaşanmaması yönü ile bile büyük bir kazanım olan çözüm süreci konusundaki büyük toplumsal uzlaşıya rağmen yeniden çatışmalar başlamış, geldiğimiz aşama itibariyle yüzlerce insanımız yaşamını yitirmiş, sivil yaşam alanları tehdit altında kalarak boşaltılmıştır. 

 

            Hangi gerekçe ile olursa olsun ve her kimden gelirse gelsin yaşam hakkına ve onurlu bir yaşamın devamı için gerekli toplumsal barış çabalarına dönük saldırıları kabul edilmez bulduğumuzu belirtmek isteriz.

 

Çocuklarımızın, canlarımızın, ahlaki değerlerimizin, kaynaklarımızın, şehirlerimizin ve doğamızın güç gösterilerine ve siyasal kazanç hesaplarına alet edilmesini kabul etmiyor, barışı da savaşı da araçsallaştıran anlayışları açıkça reddediyoruz.

 

Çatışmaları, saldırıları, operasyonları, yargısız infazları, siyasal alanı daraltan hukuk dışı uygulamaları, askeri güvenlik bölge ilanlarını, hendekleri, araç yakmaları halka rağmen, halkı kurban ederek yürütülen bu savaşı meşru görmüyoruz. Sahici, onurlu ve kalıcı bir barış istiyoruz.

 

Biz aşağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve en önemlisi bu toplumun bireyleri olarak, çatışma, saldırı ve operasyonların barışa ve bir arada yaşama kültürüne dair inançta derin kırılmalar yaşanmadan sonlandırılmasını,

 

Hiçbir koşul ve şart ileri sürülmeksizin barış çabalarına ve varılan mutabakata dönülmesi,

İmralı görüşmelerine tekrar başlanması, çağrısını yineliyoruz.

 

Bizim yaşamdan büyük değerimiz, adaletten başka beklentimiz, barıştan başka söyleyecek sözümüz yoktur.

 

 

                                                                   BATMAN BARIŞ İNİSİYATİFİ

 

 
 
 
 

20.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.