BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 1.10.2015| Okunma Sayısı: 2524

 
 Basına ve Kamuoyuna

 

Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini amaçlayan çabaların bitmesi ve çatışmaların başlaması ile birlikte günlük yaşamı derinden etkileyen ve çekilmez hale getiren şiddet sarmalına yeniden dönülmüştür. 

 

En son önceki gün Batman Kozluk yolunda Samanyolu köyü mevkiinde meydana gelen saldırı ve patlama neticesinde biri polis diğeri sivil olmak üzere iki kişi yaşamını yitirmiş ve yine 10 kişi yaralanmıştır. Olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

 

Saldırı, çatışma ve operasyonların sivil alanlara taşınması ile birlikte sivil kayıplar, sivillere yönelik hak ihlalleri artmış ve dolayısıyla kamuoyunda daha büyük gerginlik ve tedirginliklere sebebiyet vermiştir. Hiç kimsenin hiçbir gerekçe ile topluma bu ağır bedelleri ödetmeye hakkı bulunmamaktadır.

 

Yaşanan saldırıdan sonra kolluk kuvvetlerince olay yerine giderken ve sonrasında hastanede vatandaşlara ve hasta yakınlarına dönük hakaret edildiğine ve kötü muamele yapıldığına dair haberler basına yansımıştır. Kolluk görevini yaparken meşruiyet sınırları açıkça belirlenmiştir. Yaşanan olaylardan oldukça kötü etkilenen ve barıştan yana tutumunu açıkça ortaya koyan vatandaşlara dönük kötü muamelelerini meşrulaştıracak hiçbir gerekçe yoktur.

 

Batman Barosu olarak kime yönelirse yönelsin ve kimden gelirse gelsin yaşam hakkının kutsallığı gereği saldırıların karşısında olduğumuzu ve onur içinde yaşamın asgari koşulu olan şiddetin son bulması çağrısını yineliyoruz.

 

                                                      Batman Barosu Başkanlığı

28.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.