Baro Başkanımız Ceza Ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı İle Görüştü
Tarih: 17.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1646

Bir süredir Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan sorunlar ile tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine nakli konusunda Baro Başkanımız Av. Ahmet Sevim, Ankara’da Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif İşleri Genel Müdür Yardımcısı ile görüştü. Görüşmede tutuklu-hükümlü ailelerince Baromuza yapılan başvurular, Baromuzun yaptığı çalışmalar, İHD'nin hazırlayıp kamuoyuna sunduğu rapor ile Mazlum-Der'in çalışmaları bir bütün olarak Genel Müdürlüğe iletilmiştir.

Görüşmede özellikle disiplin cezaları ve nakil korkusu ve tazyiki nedeniyle cezaevinde sorunların yüksek sesle dile getirilemediği, sorunların tutuklu ve hükümlülerin nakli üzerinden çözülmesi uygulamasından vazgeçilmesi gerektiği, idarenin kendi içinde yaşadığı sorunların tutuklu ve hükümlülerin koşullarını ağırlaştırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili Daire Başkanlarının da bulunduğu görüşmede, iletilen hususlar üzerinden Başsavcılık ve Cezaevi İdaresi ile de görüşüleceği ve sorunların çözümü ile ivedilikle ilgilenileceği belirtilmiştir. Batman Barosu olarak hem cezaevi hem de ilgili kurumlar nezdinde konunun takipçisi olmaya devam edileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Batman Barosu Başkanlığı

29.03.2024