ROBOSKİ, DEVLETİN KÜRT MESELESİNE YAKLAŞIMININ ÖZETİDİR
Tarih: 27.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2277

           
 

Basına ve Kamuoyuna

 

Roboski, Devletin Kürt Meselesine Yaklaşımının Özetidir

 

            28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının “kaçakçılık” yapan çoğu çocuk Türkiye vatandaşı 34 kişiyi katletmesinin üzerinden dört yıl geçti.

 

Roboski katliamı ağır sonuçlarına rağmen bir tek kişinin bile yargılanmadığı, gerek idari ve adli soruşturmalarla, gerekse de Meclis araştırma raporları ile adeta yaşamını yitiren sivil kişilerin suçlandığı,  Türkiye’nin yakın tarihin utanç sayfalarından biridir.

            Roboski’de yaşanan katliam, katliam mağduru ailelerin hak arayışlarının ceza tehdidi ile bastırılması ve sonuçsuz adalet arayışları ile devletin Kürt meselesine yaklaşımının özeti niteliğindedir.

 

Bugüne kadar binlerce sivil insanın kaybına neden olan ve apaçık suç olan neredeyse hiçbir uygulamada toplumu tatmin edici adaleti sağlayan bir karar çıkmamıştır. Roboski davalarına benzer nitelikteki davalar bir bir kapanmakta ve geçmiş ile yüzleşme ve dolayısıyla toplumsal barış fırsatı kaçmaktadır.

 

Batman Barosu olarak dördüncü yılında bir kez daha katliamı yapan, örten ve aklayan tüm sorumluları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.28.12.2015

 

                                                                  Av. Ahmet Sevim

                                                                        Batman Barosu Başkanı   

29.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.