ÇOCUKLARIMIZ İHMALİN KURBANI OLMASIN
Tarih: 30.11.2016| Okunma Sayısı: 1995

 
 
 

ÇOCUKLARIMIZ İHMALİN KURBANI OLMASIN

 

29.11.2016 tarihinde Adana'nın Aladağ İlçesinde, Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen yangın sonucunda 11 öğrenci ve bir öğretmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi de yaralanmıştır.

Hem kamu hem özel kurs ve yurtların mevzuata uygun şekilde yönetilmesi ve denetlenmesi konusunda ciddi eksikliklerin olduğu açıktır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ideal bir eğitim ve öğretim sürecinden mahrum şekilde ve kısıtlı imkanlarla barınmak zorunda kaldığı yurtların fiziki imkanlarının iyileştirilmesi ve güvenlik standartlarının artırılması için gerekli altyapının oluşturulması ve denetim mekanizmasının  bir an önce etkin hale getirilmesi bir zorunluluktur.

Batman Barosu olarak, bu elim olayda hayatını kaybeden çocuklarımıza ve öğretmenlerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acı olayların bir daha yaşanmaması için ciddi denetim ve tedbirlerin alınması gerekliliğini vurguluyor, yaşanan olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında etkin ve sonuç alıcı bir hukuki sürecin yürütülmesinin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

Batman Barosu Başkanı

                                                              Av. Abdulhamit ÇAKAN 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.