DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Tarih: 2.12.2016| Okunma Sayısı: 1418

Engellilerin toplumsal hayata katılmaları, daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması ve yasal haklardan istifade edebilmeleri çağdaş toplumların öncelikli konusudur. Bilindiği üzere 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 3 Aralık tarihi “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bu çerçevede, engelli vatandaşlarımızın sağlık gereksinimlerinin en iyi şekilde karşılanması, becerilerinin geliştirilmesi, iş bulma imkanlarının artırılması, çalışma ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için devlet ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği önem taşımaktadır.

Batman Barosu olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve kendilerine destek olunması için büyük duyarlılık göstereceğimizi belirtir bu vesile ile engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya engelliler gününü kutlarız.

Batman Barosu Başkanlığı

27.04.2024