BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.12.2016| Okunma Sayısı: 1859

 

 
 
BASIN AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi ile birlikte 10 Aralık, İnsan Hakları Günü olarak kutlanmakta ve bu hafta da İnsan Hakları duyarlılığı ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Açıkça belirtmek gerekir ki, insan hakları karnesi açısından coğrafyamız, maalesef karanlık bir tablo içerisindedir. İnsan hakları ihlalleri her geçen gün artarak devam etmekte ve insan hakkı ihlaline sebep olan suçların failleri, büyük oranda cezasız kalmaktadır.

Özellikle OHAL gerekçe gösterilerek çıkarılan KHK'lar eliyle, İnsan hakları alanında verilen onlarca yıllık mücadele sonucu elde edilen kazanımlar birer birer geri alınmaktadır.

İdam cezasının tartışılması, cezaevi merkezli kötü muamele ve işkence iddiaları, savunma hakkına ilişkin pek çok sınırlama, uzun gözaltı süreleri ve daha birçok uygulamayla, insanın insan olmasından kaynaklı hakları ciddi bir şekilde tehdit altına alınmış hatta kullanılamaz hale getirilmiştir.

Son olarak İstanbul-Beşiktaş'ta meydana gelen saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

En temel insan hakkı olan yaşam hakkına yönelen bu saldırıyı kınıyor, hiçbir gerekçenin masum insanların yaşam hakkından daha değerli veya kutsal olamayacağını vurguluyoruz.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesi ile Batman Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak, coğrafyamızda insan hakları alanında yaşanan her türlü ihlalin takipçisi olacağımızı; rengi, dili, inancı, cinsiyeti ve siyasal düşüncesi ne olursa olsun, hak ihlaline uğrayan tüm insanların yanında yer alacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

BATMAN BAROSU İNSAN HAKLARI KOMİSYONU

 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.