BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 2.01.2017| Okunma Sayısı: 2118

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

İstanbul da bir eğlence merkezinde gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre 39 kişinin hayatını kaybettiği 65 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınıyoruz.

            
          Faili her kim olursa olsun sivil yaşam alanlarına yönelik gerçekleştirilen bu türden saldırıların esas gayesi, toplumu yaşam biçimleri üzerinden ayrıştırıp kutuplaştırmak,  birlikte yaşamı imkansız hale  getirmek ve çatışma ortamı için zemin hazırlamaktır.

 

Başta manevi değerlerimiz olmak üzere  bizi birbirimize bağlayan sağlam ve sarsılmaz temelleri muhafaza etmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.

 

Bizi biz yapan inanç değerlerimizi yozlaştıran ve siyasi hesaplar uğruna sergiledikleri kör şiddete kılıf olarak kullananlarla mücadele, kamu otoritesinin öncelikli görevleri arasında olmalıdır.

 

Toplumun yaşama biçimi veya inanç üzerinden kutuplaşması ve 'ötekiye öfke' zeminini ortadan kaldıracak tedbirler geliştirilmelidir. İnanç veya kimlik üzerinden haksız yere insan canına kastetmeye yönelen kör bir şiddet, her şeyden önce uğrunda mücadele verildiği iddia edilen amacı değersizleştirip anlamsızlaştırmaktadır.

 

 Batman Barosu olarak yaşam hakkına yönelik terör saldırısını nefretle kınıyor, sonrasında başlatılan, toplumsal kutuplaşma ve ayrışmayı derinleştirme girişimlerine karşı, duyarlı tüm kesimleri  dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.02.01.2017

 

 

 

 

                                                                       Batman Barosu Başkanlığı  

20.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.