BATMAN BAROSU KOMİSYONLARI GENEL YÖNERGESİ
Tarih: 3.02.2017| Okunma Sayısı: 1632

BATMAN BAROSU KOMİSYONLARI GENEL YÖNERGESİ

MADDE 1:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan her bir komisyon, Batman Barosu Yönetim Kurulu Kararı ile kurulur.

MADDE 2:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan her bir komisyon, Batman Barosu Yönetim Kurulunun belirleyeceği çerçeve içerisinde kuruluş amacına uygun olarak faaliyetlerini yürütürler.

MADDE 3:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan her bir komisyon, kendi yönergesi hazırlayıp, bu yönergede Kuruluşunu, Amacını, Görev ve organlarını, Çalışma Alanları ile bütçesini belirler. Hazırlanacak yönerge Batman Barosu Komisyonları Genel Yönergesine aykırı hükümler içeremez.

MADDE 4:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan her bir komisyon tarafından hazırlanan yönergenin Batman Barosu Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmesi ile komisyon çalışmalarına başlar.

MADDE 5 :

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan komisyonlar; tüm kurum, kuruluş veya kişiler ile olan yazışmalarını, davetlerini, basın açıklamalarını, ziyaretlerini, ortak çalışmalarını ve yayınlarını Batman Barosu Yönetim Kurulunun onayı ya da Batman Barosu Başkanının eli veya açık yetkilendirmesi ile yapar.

MADDE 6 :

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan her bir komisyon; yapılan faaliyetler ile ilgili olarak Batman Barosu Yönetim Kuruluna her 6 (altı) ayda bir rapor sunar.

MADDE 7:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan komisyonların amaçları doğrultusunda gerçekleştirecekleri faaliyetlerin masrafları Baro Bütçesinden ve Batman Barosu Yönetim Kurulunun onayı ile karşılanır.

MADDE 8:

Batman Barosu bünyesinde faaliyet gösterecek olan komisyonların Başkan ve organlarının; gerek Batman Barosu Komisyonları Genel Yönergesinde gerekse kendi yönergelerinde kendilerine yüklenen görevleri yapmamaları ya da iş bu yönergeye aykırı davranmaları halinde Batman Barosu Yönetim Kurulunun kararı ile görevlerine son verilir. Görevlerine son verilen komisyon Başkan ve organlarının yerine Batman Barosu Yönetim Kurulu tarafından yeni görevlendirme yapılır.

MADDE 9:

Bu yönerge hükümleri Batman Barosu Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.

MADDE 10 :

İş bu yönerge, Batman Barosu Yönetim Kurulunun kararı ile yürürlülüğe girer.

29.03.2024