8 Mart …Merhamet Değil…İradeye Saygı…
Tarih: 8.03.2017| Okunma Sayısı: 1440

8 Mart …Merhamet Değil…İradeye Saygı…

Emek tarihinin birinci dereceden aktörü olan kadının günü kutlu olsun.İnsanoğlunun yaşam serüvenine damga vuran kadın, görünen ve görünmeyen emeğiyle yaşamı çok daha güzel ve anlamlı kılıyor.Bu emek arzı hukuk mevzuatlarında yeteri derecede yerini almadığının bilincindeyiz.Kadına yönelik şiddet,namus adı altında kadının bedenine indirgenen sahiplenme düşüncesi kadını her geçen gün daha da mağdur etmektedir.Toplumun tüm kademelerinde emeğiyle yer alan ve insanın kendisini yetiştiren kadının gerek hukuk mevzuatında bu emeğin düzenlenmesi konusunda gerek ise kamuoyunda kadına yönelik ataerkil düşüncenin dönüştürülmesine kamu gücünün daha fazla sorumluluk alması gerekmektedir.

Batman Barosu olarak bu hususta gerek Kadın Hakları Komisyonu gerek ise Adli Yardım Bürosu aracılığıyla herhangi bir mağduriyete uğrayan kadınların yanında olduğumuzu ve gerekli her türlü hukuki desteğin sunulacağını bu vesileyle bir kez daha belirtiyoruz.

Emeğin Gününü Tebrik ve aktörlerini takdir ediyoruz.

Batman Baro Başkanlığı

29.03.2024