MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!
Tarih: 10.03.2017| Okunma Sayısı: 1409

 
 
 Basına ve Kamuoyuna

 

Baromuz üyesi ve aynı zamanda İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Başkanı Av. Mehmet Bağatır 03.03.2017 tarihinde ofisinin bulunduğu iş merkezinden çıkmak isterken silahlı saldırıya uğramıştır. Saldırıdan yara almadan kurtulan meslektaşımız ve yakınları olayın şokunu atlatamadan gözaltındaki şüphelinin adli kontrol ile serbest bırakıldığı haberini almışlardır.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de sıklıkla vurguladığı üzere yaşam hakkı bir devletin yalnızca bilerek yasa dışı ölüme sebebiyet vermekten kaçınmasını değil, aynı zamanda iç hukuk düzeninde kendi yargısına tabi kişilerin yaşam haklarının korunması için gerekli önlemleri almasını da zorunlu kılmaktadır.

Bu çerçevede meslektaşımıza yönelik saldırıya ilişkin yargısal makamların etkili soruşturma ödevi bulunmaktadır. Meslektaşımızın insan hakları savunucusu kimliği nedeniyle soruşturmanın olayın tüm yönleriyle incelenmesi şeklinde yürümesi gerekmektedir. Ancak insan öldürmeye teşebbüs gibi ağır bir suçlama karşısında şüphelinin serbest bırakılması kamu vicdanını yaralamıştır.

Batman Barosu, Av. Mehmet Bağatır’a yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınamaktadır.

Batman Barosu, silahlı saldırıyla ilgili, seri ve etkili bir soruşturma yapılarak fail/faillerin yargı önüne çıkarılmasını talep etmektedir.

Batman Barosu, Av. Mehmet Bağatır’la dayanışma duyguları içinde adli sürecin takipçisi olacaktır.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Batman Barosu Başkanlığı

 

29.03.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.