CİNSEL İSTİSMAR VAKIALARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.05.2017| Okunma Sayısı: 3808

Son günlerde Basında ve Sosyal Medyada Batman ilinde meydana gelen cinsel istismar vakıası ile ilgili olarak pek çok haber ve açıklama yapılmaktadır.

Bilinmesini isteriz ki Batman Barosu kurulduğu günden bu yana Batman ilinde meydana gelen Çocuklara yönelik bütün cinsel istismar vakalarına mağdurun yanında müdahil olmaktadır.

Batman Barosu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Komisyonu ile Kadın Hakları Komisyonun diğer görevleri yanında en önemli görevlerinden biride bu tür istismar vakalarını Batman Barosu adına takip etmektir. Komisyon üyelerimiz bu doğrultuda, bu tür cinsel istismar vakalarında; mağdurların Hukuki haklarının korunması, soruşturmaların etkin yürütülmesi ve kovuşturmalarda sanıkların hak ettikleri cezaları almalarının sağlanması noktasında gerekli her türlü hassasiyeti ve dirayeti göstermektedir. Son 6 aylık süreçte Batman ilinde meydana gelen yaklaşık 10’un üzerinde cinsel istismar vakasına Batman Barosu olarak müdahil olunmuş bulunmaktayız. Komisyon üyesi meslektaşlarımız bu dosyaları birebir takip etmekte, mağdurların haklarının korunması, soruşturmaların ve yargılamanın etkin yürütülmesi için her türlü çabayı sarf etmektedirler.

Batman Barosunun bu tür cinsel istismar vakalarında konunun sonuna kadar takipçisi olduğunu ve olmaya devam edeceğini Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Batman Barosu Başkanlığı

29.03.2024