BATMAN EĞİTİM-SEN ZİYARETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 7.09.2017| Okunma Sayısı: 1419

 

                                             Basına ve Kamuoyuna

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) edindiği bilgilere göre kendi sendikalarına üye Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Mardin’de 112, Dersim’de 62, Van’da 47, Elazığ’da 72, Gaziantep’te 52, Batman’da 7, Siirt’te 22 ve Şırnak’da 19 olmak üzere yaklaşık 1000 öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il dışına sürgün edilmiştir.

Sürgün edilenlerin neredeyse tamamı OHAL KHK’si ile açığa alınıp, daha sonra görevlerine iade edilen öğretmenlerdir. Yine görüldüğü üzere sürgün edilen öğretmenlerin ezici çoğunluğu Eğitim-Sen üyesidir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözkonusu idari tasarrufu Anayasamıza ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmeleri’ne aykırıdır.

Öte yandan sözkonusu sürgünler öğrencilerin eğitim-öğretim hakkını da zedeler niteliktedir.

Sürgün kararları ile aile birliği ve bütünlüğü de bozulmuştur. Evli öğretmenler eşlerinden farklı illere sürgün edilmiştir. Bu durumun sendika üyesi öğretmenleri cezalandırma mantığıyla yapılması dışında bir anlamı yoktur. 

Yine sürgün edilen öğretmenlerin terörle iltisaklıymış gibi gösterilmesi gittikleri illerde hedef haline getirilme tehlikesi barındırmaktadır. 

Batman Barosu, toplumsal kırılmalara yol açabileceği endişesiyle kitlesel sürgünlere karşı çıkmaktadır.

Batman Barosu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bine yakın öğretmen hakkında tesis edilen haksız ve hukuka aykırı idari tasarrufun derhal geri alınmasını; eğitim ve öğretim hakkına, sendikal hak ve özgürlüklere, aile birliğine ve bütünlüğüne saygı gösterilmesini talep etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                           

                                                   Batman Barosu Başkanlığı
 
 
 

 

 

19.04.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.