MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK POLİS SALDIRISINI LANETLİYORUZ

MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK POLİS SALDIRISINI LANETLİYORUZ

 

Baromuz üyesi Av. Orhan Alphan’ın adliyede görev yaptığı sırada bir polis memuru tarafından darp edildiğinin öğrenilmesi üzerine meslektaşlarımız adliyeye akın etti  

Olayın ardından Baromuzun çağrısıyla adliye binası önünde toplanan meslektaşlarımızla bir basın açıklaması düzenleyen Baro Başkanımız Av. Erkan Şenses, "Av. Orhan Alphan'a polis memuru kafa atmak sureti ile yaralamıştır. Bu yaralama pervasızlığını kimden aldığını sormak istiyoruz. Yargı önünde ceza alması için elimizden gelen tüm yasal gücümüzü kullanacağız. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na da ilgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi yapanların gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz, Türkiye bir hukuk devletidir, hukuk devleti olma gereği de kimsenin suç işleme özgürlüğünün olmamasıdır. Biz Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan delillerin toplanmasını talep ettik. Umarım toplanıp polis memuru hakkında gerekli işlemler başlayacak ve polis memuru hakkında gözaltı ve tutuklama tedbirine başvuracaktır. Avukatlara saldırı toplumun hak arama özgürlüğüne saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından meslektaşlarımız saldırıyı alkışlarla protesto ederek adliyeye döndü ve gece boyunca adliyede bekleyişini sürdürdü. Gece Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüpheli polis memuru hakkında adli kontrol talep ettiğini öğrenen meslektaşlarımız bu kararı protesto etmek amacıyla alkış ve sloganlar eşliğinde adliye binası önünden Atatürk Parkı’na kadar yürüyüp, Atatürk parkında 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.