BATMAN BAROSU 30. YIL BELGESELİ İLK GÖSTERİMİ YAPILDI

1991 Yılında kurulan Baromuzun 30 yıllık tarihini, bu tarihin tanıklarından dinleme fırsatı yaratarak geçmiş ile bugün arasında kollektif bir hafızanın oluşmasını amaçlayan Batman Barosu 30. Yıl Belgeseli’nin ilk gösterimi yapıldı.

Meslektaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği belgesel gösteriminde konuşan Baro Başkanımız Av. Erkan Şenses:

‘Göreve geldikten kısa bir süre sonra yapımına karar verdiğimiz 30. Yıl Belgeseli’nde Baromuzun dünden bugüne onurlu tarihini bu onurlu tarihin tanıklarından dinleme fırsatı bulacaksınız.

Bu belgesel bugün salonda bulunan ve henüz stajını tamamlamış bir meslektaşımızı, 1991 yılının karanlık günlerinde Kurucu Baro Başkanımız Zeki Ekmen’in yaralı kurtulduğu bir suikast girişimine, Siirt Barosu’ndan ayrılış sürecimize, 90’lı yıllardaki avukatlık deneyimlerine, merhum Baro Başkanlarımız Zekeriya Aydın ve Sedat Özevin’i daha yakından tanımaya, Baromuzun geçmişte insan hakları ve hukukun üstünlüğü için yürüttüğü mücadeleye götürecek.

Bu açıdan bu belgeselle Baromuzun geçmişi ile bugünü arasında kollektif bir hafızanın oluşmasına katkıda bulunmayı amaçladık.

Hafıza için önemli noktalardan birisi de kayıt tutmak. Biz de bu belgeselle Batman Barosu’nun kaydını tutmayı amaçladık.

Bu bağlamda, “İnsana ve topluma ilişkin hiçbir sorun adaletin denetimi dışında kalamaz” diyen Türkiye Barolar Birliği’nin Kurucu Başkanı Av. Prof. Dr. Faruk Erem’i hatırlamanın yeridir. Zira insana ve topluma ilişkin hiçbir sorun Baronun uğraş alanı dışında da kalamaz. Bunu bu belgeselde net bir biçimde göreceğiz.

Belgeselin karar ve yapım sürecinde emeği geçen Baromuz yönetim kurulu üyelerimize, çekim ekibine her türlü desteği sunan Baro personellerimize, belgeseli modere eden Av. Engin Altun’a, yönetmen Gökhan Özdemir, görüntü yönetmeni Veysel Seçen’e ve elbette tanıklıklarını kameralar önünde kollektif hafızanın oluşumu için dile getiren tüm konuşmacılara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Batman Barosu 30. Yıl Belgeseli Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Nice 30 yıllara olsun.’

diyerek sözü Kurucu Baro Başkanımız Av. Zeki Ekmen’e bıraktı.

Av. Zeki Ekmen de iyi tanıtılması halinde belgeselin Batman’ın tarihine de ilişkin olması hasebiyle bir Batman Belgeseli olduğunu belirterek belgeselin önemine değindi.

Av. Zeki Ekmen konuşmasının devamında kendi baro başkanlığı dönemi ile meslek yaşamından örneklerle Batman Barosu’nun geçmişte yaşadığı olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zeki Ekmen’in konuşmasının ardından belgesel gösterimine geçildi.

Belgesel önümüzdeki günlerde Baromuzun YouTube kanalına yüklenerek yurttaşların erişimine de açılacaktır.

Batman Barosu 30. Yıl Belgeseli Baromuza ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.