KURSA ZIMANÊ KURDÎ YA BAROYA BATMANÊ DEST PÊ KIR.

                                                   Kursa Zimanê Kurdî ya Baroya Batmanê Dest Pê Kir.

Di 26ê kanûna paşîn a 2023ê de ji bo Asta Yekem Kursa Zimanê Kurdî ya Baroya Batmanê hate destpêkirin. Kursiyerên me wê perwerdehiya zimanê kurdî werbigirin. Di perwerdehiyê wê ji bo hînbûn û pêşxistina xeberdan û nivîsîna zimanê kurdî perwerdehî tê dayîn.

Kurs ji aliyê Komîsyona Zimanê Kurdî ve tê birêvebirin. Rêvebirên Komîsyonê Parêzer Medenî Akman û Parêzer Huseyîn Înal ji bo piştgiryê tevlî perwerdehiyê bûn. Perwerdehî ji aliyê Prz. Serfiraz Azad ve tê dayîn.

Bi hînbûna kurdî wê parêzerên me karibin ji raspêrên xwe re bi awayekî çêtir têkiliyê deynin û wê sîstema darazê bi awayekî adiltir were birêvebirin. Tê hêvikirin ku bi netîceya vê perwerdehiyê, wê têkiliya di navbera parêzerên li Batmanê û xwespêrên wan de xurttir bibe.

Ji aliyê Komîsyona me ve ji kesên tevlî bûne kursê re Ferhenga Têgihên Hiqûqê ku ji aliyê Weqfa Mezopotamyayê ve hatiye hazirkirin, wekî diyarî hate dayîn.

Em ji bo temamê kursiyeran serkeftinê hêvî dikin!

 

 

                                               Baromuzun Kürtçe Dil Kursu başladı.

26 Aralık 2023 tarihinde Batman Barosu 1. Kademe Kürtçe Kursu başlamıştır. Kursiyerlerimiz Kürtçe dil eğitimi alacaklardır. Eğitimde, Kürtçe dilini konuşma ve yazmayı öğrenmek ve geliştirmek için eğitim verilmektedir.

Kurs, Kürt Dili Komisyonu tarafından yürütülmektedir. Eğitime Kürt Dili Komisyonunun Yürütme Kurulundan Avukat Medeni Akman ile Avukat Hüseyin İnal da destek amacıyla katıldı. Eğitim Avukat Serfiraz Azad tarafından verilmektedir.

Avukatlarımız Kürtçe öğrenerek müvekkilleri ile daha iyi iletişim kurabilecek ve adalet sisteminin daha adil bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır. Eğitimin sonunda Batman'daki avukatlar ile müvekkilleri arasındaki iletişimin iyileştirilmesi de hedef alınmaktadır.

Kursa katılım sağlayan meslektaşlarımıza, Komisyonumuzca katılım hediyesi olarak Mezopotamya Vakfınca hazırlanan Kürtçe Hukuk Sözlüğü (Ferhenga Tegihên Hiqûqê) verilmiştir.

Katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza başarılar dileriz!