Hızlı Erişim

Menü

BASINA ve KAMUOYUNA.

28.11.2014
2631

 

                BASINA ve KAMUOYUNA

 

 

27.11.2014 Tarihinde Hakkari’nin Yüksekova İlçe Merkezi’nde Hakkari Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Fırat İke ile Van Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Uğur Yaşar, evlerine gitmek üzere araçlarına binerken kimlik kontrolü gerekçesiyle polislerce durdurulmuş ve avukat olduklarını beyan edip kimlik göstermelerine rağmen polis memurlarının saldırısına uğramıştır.

 

Meslektaşlarımız ters kelepçelenip onlarca polis tarafından ağır bir şekilde darp edilerek zorla polis aracına bindirilmiş, gerekçesiz bir şekilde TEM şubeye götürülüp daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülmüştür. Hastanede muayene esnasında bile meslektaşlarımız ters kelepçeli bir şekilde muayene edilmiştir.

 

Yapılan bu saldırının İç Güvenlik Paketi henüz kanunlaşmadan gerçekleşmesi, paketin geçmesinden sonraki polis davranışları konusunda da topluma kötü sonuçlar yaşanabileceği mesajı vermektedir.

 

Avukatlar mesleklerinin doğası gereği iktidardan ve kolluk mercilerinden karşı gelebilecek saldırılara karşı korunmak durumundadır. Bu husus bir imtiyaz değil, savunma merci olan avukatın mesleğini özgürce yapabilmesinin en büyük koşuludur.

 

Meslektaşımızın saldırıdan sonraki görüntüsü polisin “cezasızlık zırhı” almadan cüret edemeyeceği bir görüntüdür. Bu görüntü Türkiye’de gelinen noktada durumun hukuk devletinden hızla polis devletine doğru evrildiğini göstermesi bakımından düşündürücüdür.

 

Batman Barosu, meslektaşlarımıza yönelik polis şiddetini şiddetle kınamaktadır.

 

Batman Barosu, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan saldırıyla ilgili tarafsız, seri ve etkili bir soruşturma yaparak failleri yargı önüne çıkarmasını talep etmektedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Batman Barosu Başkanlığı 

Ruhsat Alanlar

Aramıza katılan meslektaşımıza başarılar dileriz.

Yaklaşan Etkinlikler

Katılabileceğiniz yaklaşan etkinlik bulunmamaktadır!

Aramızdan Ayrılanlar

Rahmetle anıyoruz

Avukat

Av. AV. İSMAİL GÜNDÜZ

21.07.2026

Avukat

Av. Bülent KILINÇ

31.03.2025

Avukat

Av. Serdar Atalay

6.11.2021

Avukat

Av. Emre TUNÇ

5.08.2021

Avukat

Av. Süleyman KAYA

18.04.2017

Avukat

Av. Veysi ARI

3.05.2012

Avukat

Av. Sedat ÖZEVİN

1.08.2010

Avukat

Av. Zekeriya AYDIN

5.02.2010