AV. ŞEHMUS GÜNDOĞDU’YA YAPILAN POLİS SALDIRISINI KINIYORUZ
Tarih: 9.07.2021| Okunma Sayısı: 2477

Av. ŞEHMUS GÜNDOĞDU’YA YAPILAN POLİS SALDIRISINI KINIYORUZ

07.07.2021 Tarihinde Baromuz üyesi Av. Şehmus Gündoğdu, Mersin’deki duruşmasını bitirdikten sonra Batman’a dönüş yolundayken Mersin-Adana istikametinin Adana girişinde bulunan polis kontrol noktasındaki trafik polisinin ayrımcı uygulamasına itiraz edip ayrımcı uygulamayı kayıt altına almak istediği gerekçesiyle kolluk güçlerince darp edilmiş, meslektaşımızın durumu Baro Başkanımıza telefonla bildirmesi üzerine Baro Başkanımız tarafından hemen Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz ve Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi’ne bilgi verilmiştir.

Adana Barosu Başkanı, yöneticileri ve Avukat Hakları Merkezi üyesi meslektaşlarımız, meslektaşımızı yalnız bırakmayarak her aşamada meslektaşımızın yanında yer almışlardır.

Batman Barosu meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı en güçlü biçimde kınamaktadır.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Batman Barosu, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlara karşı mücadele edecektir.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunmaktayız. Yapılan saldırı ve akabinde polis merkezinde kendisine gösterilen muameleye karşı meslektaşımızın şikayetçi olduğu polislerle ilgili olarak Batman Barosu adli ve idari süreçlerin yasal takipçisi olacaktır. Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan saldırıyla ilgili tarafsız, seri ve etkili bir soruşturma yaparak failleri yargı önüne çıkarmasını talep etmekteyiz.

Meslektaşımıza saldırının ilk dakikalarından Adana’dan ayrıldığı ana kadar meslektaşımızı yalnız bırakmayan Adana Barosu Başkanı Sn. Av. Veli Küçük’e, Adana Barosu Başkan Yardımcısı Sn. Av. Sabahattin Gümüş’e, Adana Barosu Genel Sekreteri Sn. Av. Semih Gökayaz’a, Adana Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden Sn. Av. Bedirhan Tuna Yıldız’a, Av. Volkan Hüseyin Ertem ve merkez avukatlarına gösterdikleri mesleki dayanışma ve duyarlılık nedeniyle teşekkür ederiz.

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BATMAN BAROSU BAŞKANLIĞI

26.04.2024